Zo maak je de perfecte koffie

Hou jij van de heerlijke geur van koffie? En drink je meer dan één kop per dag? Dan ben jij een coffee lover! Met onderstaande tips serveer je de perfecte koffie in een mum van tijd.

Kies voor kwaliteitsvolle koffie

De kwaliteit van je koffie hangt af van het water dat je gebruikt. Omdat je kop koffie grotendeels uit water bestaat, is het belangrijk om voor kraantjeswater te kiezen. Vermijd dus gedemineraliseerd water, want dat verpest de smaak van je koffie. De kwaliteit van je koffie hangt natuurlijk ook af van de koffiesoort die je gebruikt. Ben jij een liefhebber van (extra) sterke koffie? Of kies je eerder voor deca? Deze keuze is allesbepalend voor de smaak van je koffie. 

Smaak is persoonlijk, niet iedereen vindt elke koffie even lekker. Probeer jouw smaak te vinden door te combineren en te experimenteren met verschillende smaken. Proef verschillende soorten, kies voor variatie. Zo kun je ‘s ochtends genieten van een sterke koffie om wakker te worden, terwijl je net voor het slapengaan beter een kop deca drinkt om je nachtrust niet te verstoren. 

Ook je koffiemachine is van belang. Kies je voor een koffiemachine met verse koffiebonen of gemalen koffie? Of ben je eerder te vinden voor Senseo pads? Alles kan! Tip: reinig en ontkalk je koffiemachine regelmatig zodat je een optimale smaak blijft behouden. 

Maak je koffie met een koffiezetapparaat waar je zelf nog warm water moet aan toevoegen? Gebruik dan water dat net niet kookt. De ideale watertemperatuur voor koffie is ongeveer 95 graden Celsius. Zo voorkom je dat de heerlijke smaak van jouw koffie verloren gaat. 

© Pixabay.com

Serveer je koffie in een keramieken kop

Koffiekoppen in keramiek zijn niet alleen prachtig om je koffie in te serveren, ze zijn ook hittebestendiger dan bijvoorbeeld kopjes uit glas. De kans is dus veel kleiner dat je je zal verbranden als je een keramieken exemplaar gebruikt. Win-win! 

Ga voor latte art

Laat de barista in jezelf los en ga voor een mooi wolkje melk. Heb je naast een koffieapparaat voor je Nespresso capsules ook een melkopschuimer? Dan maak je een stabiel schuim in een mum van tijd. Gebruik volle melk die lang houdbaar blijft om figuurtjes te maken in jouw koffie. Je kan ook kiezen voor havermelk of sojamelk als je niet van koemelk houdt. Tip: bewaar je melk eerst in de koelkast zodat deze beter schuimt. Koude melk zorgt dus voor het perfecte melkschuim.

Geniet van jouw perfecte koffie!