Vijf trends voor de mooiste gelukwensen

Samen met de eerste lentezon, komen ook de feestkriebels weer opzetten: trouwfeesten, communies, lentefeesten, zomerse verjaardagsbarbecues… Met het warme weer is elk excuus goed om een feestje te bouwen. Je haalt dus best een voorraad wenskaartjes in huis! Wat zijn op dit moment de hipste kaartjes en met welke printjes scoor je sowieso? Wij geven je vijf trends mee! 

© Pixabay.com

Schattige beestenboel

Het begon als een trend bij geboortekaartjes, maar de lieve diertjes nemen nu echt de hele kaartjeswereld over. Uiteraard zie je ze het meest op kaartjes voor kinderen. Een lief vosje of een schattige pinguïn die zo uit een prentenboek weggelopen lijkt, dat tovert sowieso een lach op het gezicht van elke lentefeester of communicant. Toch zien we ook voor volwassenen steeds vaker diertjes opduiken. Uiteindelijk zijn we allemaal nog een beetje kind vanbinnen, niet? 

Back to nature

Het is wetenschappelijk bewezen dat we gelukkig worden van groen om ons heen. Geen wonder dat ook de felicitatiekaarten helemaal de ‘groene kaart’ trekken. Denk aan prachtige bladmotieven, boho bloemenslingers of eenvoudige lijntekeningen van bloemen of takken. Vooral de combinatie met trend vier (sierlijke letters) geeft een heel elegant resultaat en is sowieso een winner voor een prachtig trouwkaartje. 

© Pixabay.com

Hoe persoonlijker, hoe beter

Er bestaan duizenden originele kaartjes. Daar zit zeker iets tussen wat helemaal bij jouw stijl past. Maar waarom laat je het kaartje niet ook perfect passen bij diegene die het ontvangt? Met een zelfgemaakt kaartje kan je echt alle kanten op: je bedenkt zelf de tekst, kiest een leuke foto, past het formaat en de kleuren aan. De mogelijkheden zijn eindeloos en het resultaat 100% uniek! 

Zeg het met letters

Eenvoud siert. Ook in kaartjesland. Een van de grootste trends is het weglaten van tekeningen en drukke opvulling en de letters voor zich te laten spreken. In prachtige handlettering staat er één woord, of een naam (bijvoorbeeld bij geboortekaartjes) centraal. Pas de letters aan de stijl van het feestvarken aan: de ene houdt van sierlijke krulletters, de andere van een hippe strakke tekst. Zo krijgt je mooie boodschap de onverdeelde aandacht die het verdient. 

Straal met goud

Een laatste trend waar je mee kan uitpakken: goudprint! Net iets goedkoper dan écht goud en minstens even leuk om te krijgen. Kies voor een detail in gouddruk of ga all the way met een kaart met gouden letters, liefst in reliëfdruk. Deze trend is heel erg in voor trouwfelicitaties en voor jarigen die houden van net dat tikkeltje meer.