Hoe kies je een verlovingsring voor jouw partner?

De zoektocht naar een geschikte verlovingsring neemt vaak behoorlijk wat tijd in beslag. Het grote aanbod is hiervan de oorzaak. Heb jij je al voorzichtig verdiept in verlovingsringen? Dan zie je mogelijk door de bomen het bos niet meer. Je kunt in dat geval lukraak een verlovingsring uitzoeken. Toch durven veel mannen dit niet aan. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je ongetwijfeld nog wel wat hulp gebruiken. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij zetten in deze tekst namelijk een aantal belangrijke aandachtspunten bij het kiezen van een verlovingsring voor jouw partner op een rijtje.

Bepaal welke kleur de ring moet hebben
Om het jezelf makkelijker te maken een verlovingsring te vinden, doe je er goed aan te filteren in het aanbod. Een goede eerste stap is het bepalen van de kleur. Als je weet welke kleur de verlovings ring moet hebben, valt er direct een groot aantal ringen af. Filter je op zilveren ringen? Dan krijg je geen gouden, witgouden of roségouden verlovingsringen te zien. Ook andere kleuren worden in dat geval achterwege gelaten.

Sommige mensen weten direct welke kleur de verlovingsring voor hun partner moet hebben. Helaas geldt dit lang niet voor iedereen. Twijfel je ook tussen meerdere kleuren? Kijk dan eens welke kleur sieraden jouw partner voornamelijk draagt. Op deze manier krijg je een goede indruk van de kleur die hij/zij mooi vindt. Kies je voor een verlovingsring in dezelfde kleur? Dan weet je dat je goed zit. 

Moet de ring wel of geen steen bevatten?
De kleur is niet het enige waar je rekening mee moet houden bij het uitkiezen van een verlovingsring voor jouw partner. Vraag jezelf daarnaast af of je wel of geen steen wilt. Veel mensen kiezen voor een verlovingsring met diamant. Dit komt doordat diamant voor eeuwige trouw staat. Mooi, maar ook bijzonder kostbaar. Diamant is namelijk niet bepaald goedkoop. Gelukkig hoef je niet per se voor een verlovingsring met diamant te kiezen. Nee, want er zijn ook ringen met edelsteen. Je kunt zelfs voor een ring zonder steen kiezen.

© Pixabay.com


Wordt het een verlovingsring met steen? Dan moet je op een aantal zaken letten. Veel mensen richten zich voornamelijk tot de vorm van de steen. Begrijpelijk, want aan de hand hiervan kun je afleiden of het om een kwalitatieve edelsteen gaat. Dit geldt ook voor de helderheid. Gaat het om een heldere steen? Dan is deze van een hoogwaardige kwaliteit. Naast de vorm en helderheid raden wij je ook aan naar de kleur en het gewicht te kijken.

Stel een budget vast
Sommige mensen denken dat een verlovingsring standaard veel geld kost. Toch bepaal je helemaal zelf hoe duur het wordt. Kies je voor een verlovingsring met diamant? Dan betaal je aanzienlijk meer dan voor een ring zonder steen. Om het voor jezelf wat makkelijker te maken, raden wij je aan een budget vast te stellen. Dit helpt je direct ook te filteren in het aanbod. Doordat je een maximaal bedrag instelt, valt er direct een (groot) deel af. Vraag jezelf ook af of je alleen een ring voor jouw partner wilt of ook voor jezelf. Voor een verlovingsring set betaal je namelijk meer dan voor een losse ring. Neem dit mee in jouw budget.