De leukste trouwtrends van het moment

Je trouwdag is een prachtige dag vol liefde, bloemen, dansen en gelach. Je liefde delen en vieren met de mensen die je graag ziet, is waar het echt om draait. De mooiste jurken, fleurige bloemen en gezelligste tafel vol lekkers horen er natuurlijk ook bij. Wat zijn nu de echte trouwtrends waar iedereen zot van is? Je ontdekt het hier!

© Pixabay.com

Bohemian stijl en natuurlijk kleurenpalet

Het kleurenpalet van een bruiloft wordt alsmaar natuurlijker en zachter. Weg met felle of koude kleuren zoals felroze, blauw, grijs en zwart. Waar koppels nu echt van dromen zijn kleuren zoals donkergroen, gebroken wit, beige, oudroze en roest. Het past helemaal binnen het ‘bohemian’ plaatje: de bruid in een romantisch gebroken wit kleed met kantendetails die straalt naast een bruidegom in een donkergroen kostuum met een eucalyptus takje of gedroogd bloempje in zijn hemd. Deze stijl wordt zelfs doorgetrokken naar de save the date kaarten, waar patronen zoals eucalyptus of olijfboomtakjes en palmbladeren zegevieren.

Klein, intiem en in de wijde natuur

De tijd dat een bruiloft doorging in een grote feestzaal met formele tafels, is eigenlijk voorbij. De meeste koppels kiezen tegenwoordig voor een kleiner (maar intiemer) feest in een versierde tent in een tuin, een kasteel of een gerenoveerde schuur. Je kan helemaal je eigen gang gaan, zalig ontspannen in de zon en dansen tot in de late uurtjes onder de sterrenhemel. Voor de versiering kan je gaan voor gedroogde boeketten, vele kaarsen, lampionnen en kerstlichtjes. Geniet van de natuur rondom je en versier je tafels en tent met veel groen en lampjes: geloof ons, het is op en top romantisch. Vergeet niet in je uitnodigingen voor het huwelijk te vermelden dat het wel fris kan worden in de late uurtjes, of voorzie ook gewoon wat buitenwarmers!

© Pixabay.com

Staand genieten van lekkere hapjes

Als je kiest voor een bohemian trouwfeest zonder een grote tafel of keuken, is een groot diner niet zo makkelijk. Tenzij je voor koudere maaltijden, gemaakt door een cateraar gaat natuurlijk. Een andere erg populaire optie zijn hapjes. Ze zijn erg handig om op voorhand te maken, zijn makkelijk om staand of dansend te eten en iedereen vindt wel wat lekkers. Dus geen probleem als je vegetariërs, vegans of mensen met intoleranties in je vriendenkring hebt: zij vinden zeker ook een lekker hapje en voelen zich zo zeker welkom.

Heb jij wat inspiratie opgedaan om jouw bruiloft te organiseren? We wensen je al de meest magische en mooie dag!