Barbecueën bij een echte grillmeester

Of het nu lente of zomer is of gewoon eender welke dag waarop het buiten niet regent, sneeuwt of te koud is, zijn we al snel geneigd om onze barbecueroosters en favoriete stukken vlees en groenten tevoorschijn te halen. Niet alleen Belgen houden hiervan, op veel plekken in de wereld is barbecueën a big thing. Maar vaak is het zo dat er toch altijd iemand minder van het feest kan genieten omdat hij of zij aan het vuur blijft staan. Tijd om daar eens verandering in te brengen!

Speciale verzoekjes

Hoewel barbecueën inderdaad een geweldig tijdverdrijf en een manier van gezellig samen komen kan zijn met vrienden en familie, verlopen niet alle barbecuefeestjes vlekkeloos of met succes. Als je de gastheer of vrouw van het barbecuefeest bent of de toegewezen pit master, kan je je maar beter voorbereiden op wat verzoekjes of probleempjes. Dan nog niet gesproken over de klachten die ook altijd kunnen opduiken, vlees dat bijvoorbeeld te licht of te ver gebakken is.

De kans is groot dat er een of meer gasten of eters zijn die niet dol zijn op het soort vlees dat je hebt bereid of gemarineerd tijdens het feest. Beter kan je vooraf even polsen wat hun favoriet is, een stuk entrecote of toch liever kippenboutjes? Er kunnen ook enkele aanwezigen zijn die niet houden van de groenten of fruit of de bijgerechten die je hebt uitgekozen. Kortom, intoleranties of voorkeuren en veel andere dingen om rekening mee te houden dus. Bijgevolg zal je meer tijd voor de grill doorbrengen in plaats van te ontspannen, plezier te hebben en je onder de gasten te mengen. En aan het eind van het feest staat er je nog een andere zware taak te wachten: het opruimen!

© Pixabay.com

Laat een grillmeester het werk voor je doen

Daarom is het een goed idee om op restaurant of bij een grill te gaan barbecueën in plaats van thuis. Alle gasten, inclusief jezelf, kunnen dan een keuze maken uit verschillende soorten vlees, van een lekkere lamsbout tot een sappige T-bone. Perfect klaargemaakt door deskundige grillmeesters of koks. Er zullen ook genoeg bijgerechten zijn om uit te kiezen zodat jij en je vrienden, en zelfs de kieskeurige vegetariërs, kunnen smullen en genieten van een avond met elkaar!

Een andere belangrijke reden waarom het houden van een barbecuefeest in een restaurant of grill een slimmere en handigere optie is, is dat je aan het einde van het feest natuurlijk niet de keuken of de tuin hoeft op te ruimen en alle andere klusjes hoeft te doen. Je zal dus ongetwijfeld een geweldige en ontspannen tijd hebben tijdens en na het barbecuefeest als je je voor een keertje laat bedienen!