Kledij kopen online? Zalando is the name!

Tegenwoordig kun je bijna alles online kopen. Gaande van eten en drinken tot elektronica en van interieurartikelen tot fietsen. Iets wat je al sinds het begin van de e-commerce online kunt kopen is kledij. Heel wat verschillende webshops hebben zich meteen gespecialiseerd in het online aanbieden van kledij, maar slechts weinigen zijn jaren later overeind gebleven. Zoals we wel eens in de volksmond durven zeggen, zijn “enkel de goeie” overgebleven.

Veel meer dan een webshop

Tot die goede webshops behoort voor mij ongetwijfeld Zalando. Al sinds het begin van de e-commerce is Zalando uitgegroeid tot een vaste waarde van webshops die kledij aanbieden. De vele televisiespotjes en reclamespotjes hebben van Zalando ook in België een groot en gekend merk gemaakt. Maar voor mij is Zalando veel meer dan alleen meer een webshop waar je kledij kunt kopen.
Dankzij Zalando kan ik ook steeds opnieuw inspiratie opdoen wanneer ik op zoek ben naar een nieuwe outfit of wanneer ik ergens naar toe moet en niet weet wat ik moet dragen. Dan kijk je gewoon naar alle verschillende artikelen die op Zalando aangeboden worden, en je hebt binnen de 5 minuten je ideale outfit samengesteld.

Heel veel gekende merken

Naast de inspiratiebron die Zalando voor mij is, is het enorme aanbod van de webshop ook een enorme troef. Nergens anders vind je zoveel verschillende kledingmerken op dezelfde website. Vaak vind je in de webshop van Zalando ook merken die je nergens anders vindt, en die er dus exclusief aangeboden worden. Zo kon je er onlangs het nieuwste kledingmerk van Beyoncé kopen of kun je er ook kleding kopen van het gekende merk TopShop. Vroeger moest ik al een heel eind rijden om een winkel te vinden waar ik artikelen van TopShop kon kopen.

Soldenperiode: snel zijn is de boodschap

Iets waar ik gedurende het ganse jaar naar uitkijk is de soldenperiode. Niet alleen smijten de gewone winkels met kortingen, ook op Zalando kun je ongelofelijke koopjes doen. Maar het moet gezegd: je moet er echt wel zeer vroeg bij zijn. Dan pas kun je de artikelen die je tijdens het jaar gezien hebt, aan een verminderde prijs kopen. Wacht je tot midden januari of juli, dan is de kans groot dat het artikel niet meer beschikbaar is in de juiste maat of in de juiste kleur.