Email : Password :
Info van de dag :
Recent bezochte linken
Categorie
 

Uw vragen, onze antwoorden
Alles tonen
beste, op 9 juni bestelden wij via de telefoon een fitnesstoestel, wij kregen hiervan een bevestiging per mail dadelijk 9/6. op 26/6 werd een gesloten pakket thuis afgeleverd, ik heb voor ontvangst getekend. toen we enkele dagen later het pakket openden was het niet het toestel dat wij besteld hadden met een begeleidende brief dat het toestel dat wij bestelden voorlopig niet leverbaar is maar dat ze verheugd waren ons een vervangtoestel toe te sturen. ik heb meteen een mail gestuurd naar het mailadres waarop we de bestelbevestiging van kregen om aan te geven dat we in het geleverde toestel geen intersse hadden, wij kregen meteen een automatisch antwoord dat er geen antwoord op onze mail kwam maar dat we langs de klantenservice telefonisch contact moesten opnemen, ik heb meer dan een week lang naar deze service gebeld, vaak meer dan 20 min wachttijd aan 0, 30 cent/minuut en kreeg nooit antwoord. dan langs het nummer om te bestellen geprobeerd, daar kreeg ik meteen antwoord maar zij konden mij niet doorverbinden met de klantenservice, ik MOEST langs het telefoonnummer . ik heb ook verschillend mails gestuurd, per mail een klacht neergelegd, allemaal zonder reactie. gisteren kreeg ik reeds een aanmaning voor betaling via mail. ze laten ook nog duidelijk weten dat je geen terugzending van de levering kunt doen zonder retourformulier, dit formulier kan je enkel aanvragen via... de klantenservice waar je geen gehoor krijgt, wat kunnen wij doen? alvast bedankt voor uw reactie !
 In de eerste plaats contact opnemen met de Economische Inspectie, want dit is duidelijk een overtreding van de wet op de marktpraktijken! Indien het geleverde goed niet beantwoordt aan hetgeen u bestelde dan heeft de verkoper de verplichting het te herstellen of om te ruilen. Pas in tweede instantie kunt u uw geld terugvorderen. Indien u iets telefonisch of via internet hebt besteld dan hebt u ook recht op veertien dagen herroepingstermijn waarbinnen u zonder opgave van redenen van de aankoop kunt afzien. U dient dan enkel de directe kosten voor het terugsturen te betalen.
Naar aanleiding van een aanslepend probleem met een bij Krefel aangekocht koelkast kreeg ik volgend antwoord: Wij bevestigen de goede ontvangst van uw mail. Daar het de fabrieksgarantie betreft en om de beste service te bieden worden alle herstellingen gedaan door de hersteldienst erkend door het merk zelf. Zij nemen alle beslissingen in verband met herstellingen en garantie. M.a.w. Krefel schuift de commerciële verantwoordelijkheid i.v.m. herstellen of vervangen door naar een service organisatie. In dit concreet geval zijn er al twee maal techniekers langs gekomen zonder resultaat. Ik wens dit aan de kaak te stellen
 Dan neemt u best contact op met de Economische Inspectie. De verkoper dient enkel in te staan voor de wettelijke garantie. De commerciële garantie is afhankelijk van haar eigen algemene vorwaarden.
Mij ouders kochten deze week bij mediamarkt een wasmachine van aeg met 150€ eco korting! Vrijdag werd deze geleverd, maar was blijkbaar een toonzaal model! Geleverd in zwarte zak, niet in doos. Bij navraag zou de ecokorting alleen voor toonzaal modelen zijn! Dit is echter nergens vermeld! Kan dit zomaar?
 De wet zegt duidelijk dat ten laatste op het ogenblik van het sluiten van de overeenkosmt de odnerneming aan de consument de behoorlijke en nuttige informatie moet geven over de belangrijkste kenmerken van het product en betreffende de verkoopsvoorwaarden. Dat lijtk mij hier duidelijk niet het geval te zijn. Ook lijkt een korting op een toonzaalmodel kan, maar dan moet dat zo geafficheerd worden. Ook lijkt ons weinig eco aan het enkele feit dat het product in de toonzaal heeft gestaan... Klachten tegen deze praktijken kunt u hier indienen.
Ik heb een Samsung Galaxy Note gekocht in November 2012. Nu gaat hij niet meer aan omdat hij niet meer oplaad. Ik was de vorige keer al geweest en toen zeiden ze mij dat dit aan de batterij lag en dat batterij maar 6maanden garantie is dus ik zou zelf uit eigen zak een nieuwe batterij moeten aanschaffen, ik heb dit dan maar niet gedaan omdat ik zeker was dat dit het probleem niet was. Nu is mijn vraag ; zijn ze mij een nieuwe gsm verschuldigd als deze niet meer gemaakt kan worden?
 Na het verstrijken van de eerste zes maanden van de garantieperiode moet u als consument zelf het bewijs leveren vat het gebrek aan overeenstemming met de overeenkomst. Dit is een heel erg moeilijke oefening, die, zeker voor een gsm, een kost heeft die hoger kan liggen dan de baat. Indien u dat bewijs alsnog kunt leveren dan hebt u in de eerste plaats recht op herstelling of omruiling en pas in de tweede plaats een passende prijsvermindering of ontbinding van de koop. Dit zal steeds met afschrijving zijn van een bedrag dat gelijk staat aan het gebruik dat u van de GSM hebt gemaakt. U zal dus niet zomaar na één jaar een gleodnieuwe, zelfde GSM krijgen.
op 02.10.2013 artikel besteld in winkel Free Record Shop (niet online). levertijd op bestelformulier: 12 werkdagen (+ 2 bij afhalen in winkel), op 19.10 kreeg ik email dat de bestelling vertraging heeft opgelopen. Op bestelformulier staat onderaan het volgende: 1. De aangegeven levertijden zijn indicatief, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. 2. Bij annulering door de leverancier, of bij ruilen, ontvang je je aankoopbedrag terug in de vorm van een freerecord cadeau card. mijn vraag : is dit wettelijk ? kan ik mijn geld cash terugvragen? indien ja en ze weigeren, welke stappen moet ik dan ondernemen?
 Een consument verbieden de ontbinding van de overeenkomst te vragen ingeval de onderneming haar verbintenis niet nakomt is een onrechtmatig beding volgens de wet. Elk onrechtmatig beding is verboden en nietig. De overeenkomst met de winkel blijft dus voortbestaan, maar dat ene beding wordt geacht niet te bestaan.
Voor poetshulp maken wij gebruik van de VZW Partena Diensencheques, Coupure Links 103 - 9000 Gent. Recentelijk ontvingen wij een schrijven van deze VZW waarbij zij tweemaal per jaar 30 euro hulp in huis bijdrage vragen. In het oorspronkelijk contract staat over deze bijdrage niets vermeld en met hun schrijven wordt nu een extra artikel in het klantencontract toegevoegd? Is dit een toegelaten handelswijze?
 Als dergelijk beding in het contract wordt ingeschreven dan moet u daar vooraf van op de hoogte worden gebracht en moet u de mogelijkheid worden gelaten om het contract op te zeggen. Indien anders vermeld zou staan in het contract dan zou dat een onrechtmatig beding uitmaken.
Beste, Ik ben een tijdje lid bij Health City vorige Passage Fitness,ik betaal nu sinds een tijdje zelf iedere maand voor de eerste van de maand die volgd op 19 september doe ik een overschrijving van mijn lidgeld via home banking voor de maand oktober zij krijgen het geld op de rekeing op 24/09,tijd genoeg voor 1 oktober zij vragen mij nu een bedrag van 5 euro administratie kosten Daar ben ik niet mee akkoord Wat moet ik doen zij vragen mij die te betalen
 Indien u het niet eens bent met een factuur dan moet u die formeel protesteren. Vooreerst betaalt u het gedeelte van de factuur waarover geen betwisting bestaat, vervolgens stuurt u een e-mail of een brief waarin u uitlegt dat u het niet eens bent met de factuur. U legt kort en beleefd uit dat u de administratieve kosten onnodig vindt en stelt dat u deze niet wenst te betalen.
Geachte heer/mevrouw Als ik bij de fietshandelaar mijn fiets laat herstellen, is hij dan niet verplicht om me een gedetailleerd kasticket (of ander document) te geven? Nu krijg ik enkel een kasticket waarop het defect is vermeld (bv. remmen werken niet) en het totaalbedrag van de herstelling. Vriendelijke groeten
 een onderneming die goederen of diensten aanbiedt moet de prijs daarvan schriftelijk en ondubbelzinnig aanduiden. Deze prijs moet de totaal te betalen prijs zijn. Als het bestek of de factuur geen details bevat dan moet elke onderneming die diensten verleent op eenvoudig verzoek van de klant aan deze een gratis bewijsstuk afgeven.
Beste, we hebben 7 juli 2013 4stoelen gekocht op www.infurn.com en deze betaald met de Visa. Diezelfde moment kregen we een betaalbevestiging en een orderbevestiging waarin stond dat de levering in de week van 15 september zou plaatsvinden. Nu ben ik regelmatig gaan checken en er was tot op gisteren 11/09/2013 nog steeds geen bericht van verzending. Ik heb dus een mail gestuurd met daarin de vraag hoe dit komt en ze gaven de verklaring dat de stoelen geleverd waren maar de kwaliteit niet voldeed aan hun eisen. (Larie) ik heb dus gevraagd om mijn betaling terug te storten op onze rekening waarop ze me vertelde dat dit niet meer ging. De nieuwe leveringsdatum is oktober. Hoe kan ik dit best oplossen? Alvast bedankt. Nick Hermans
 U hebt een contract gesloten en u moet dat contract ook uitvoeren. Als u producten koopt via internet beschikt u over een bedenkingstermijn van veertien dagen waarbinnen u deze overeenkomst kunt herroepen, dat kan zonder betaling van boete of zonder opgave van motief. Enkel de rechtstreekse kosten voor het terugsturen van de goederen kan worden aangerekend. De onderneming moet de overeenkomst uitvoeren binnen de dertig dagen.
Ik kocht begin augustus een nieuwe inbouwstoomoven van het merk AEG. Bij thuiskomst willen we het toestel in het stopcontact steken en valt onmiddellijk de elektriciteit uit. Wij melden dit probleem bij de verdeler die ons meldt dat AEG iemand zal langssturen om het toestel om te ruilen. Na twee weken komt een technieker van Electrolux langs. Die haalt de volledige oven uit elkaar omdat hij het probleem niet direct kan vinden, zo goed als alle bedrading werd losgekoppeld, oven lag helemaal uit elkaar; op onze opmerking of die oven wel nog werkvast zal zijn krijgen wij als antwoord : als ge een nieuwe wagen koopt en er is iets aan dan krijg je ook geen nieuwe; na heel lang zoeken en ondertussen onze elektriciteit al etterlijke keren te laten springen vindt de technieker dat er een draad van de verlichting beschadigd is doordat deze tussen de behuizing gekneld heeft gezeten; de draad wordt door de technieker niet vervangen maar gesoldeerd; na enig knutselwerk wordt de oven weer in elkaar gekregen, behuizing wordt beetje bijgeplooid om er weer op te krijgen; na vertrek van de technieker vinden we nog twee stukjes afgekraakte plastiek van ergens in de oven; wij melden ons ongenoegen aan de verdeler over het feit dat we een nieuwe oven hebben gekocht en nu met een toestel zitten die helemaal uit elkaar is geweest, die gesoldeerde bedrading bevat (is stoomoven ?), stukjes die afgekraakt zijn, vragen over de intactheid van de isolatie gezien deze los was bij demontage; wij vragen om ons alsnog een nieuw toestel te leveren; voor alle duidelijkheid, we hebben de oven tot op vandaag nog steeds niet gebruikt; AEG wil het toestel niet vervangen maar wil wel een paar jaar langer garantie geven, zie site van aeg waar de algemene voorwaarden van deze garantie te lezen zijn, bijv op herstelling staat daar dat de garantie al beperkt is tot 12 maand en niet 5 jaar; de verdeler die wil het anders doen, ze hebben een 'gelijkaardig toestel' staan in de toonzaal en willen dit ruilen met ons toestel; het toestel uit de toonzaal is een minder type met veel minder mogelijkheden.....wat kunnen we hiertegen doen; we zijn ondertussen al een maand na de aankoop; alvast bedankt. Groeten, Nancy
 Indien het toestel een gebrek vertoont binnen de eerste zes maanden na de aankoop dan hebt u als consument recht op herstelling of vervanging. De vraag om vervanging moet wel redelijk zijn. Voor vragen en klachten over de garantie kunt u hier terecht.
Voorkeurthema's
Banken Claim CONSUMENTENBEDROG Consumptie Consumptiebarometer Cultuur CRISIS DIEETTEAM Distributie Duurzame Consumptie ETEN Feesten Financiele Diensten Gezondheid Handelspraktijken HOBBY GEZINSKORF Hygiene INTERNET Jongeren Consumenten KOOPKRACHT Label Marketing News N.TECHNOLOGIE Openbare Diensten PRIJS Recht van de consumenten Senioren SOLDEN Speelgoed SPEL Telecoms Veiligheid VERDIENEN Verslaving VERZEKERINGEN VOEDING Vrije Tijd WATER Woning
Beeld van de dag
Het cijfer
19 000 Uit de Europese ongevallendatabase blijkt dat in de Europese Unie elk jaar ongeveer 19 000 kinderen jonger dan 14 jaar kwetsuren oplopen door stapelbedden.
Veel ongelukken met producten voor kinderen kunnen vermeden worden
Verder lezen
Forum over consumptie
beste, op 9 juni bestelden wij via de telefoon een fitnesstoestel, wij kregen hiervan een ...
In de eerste plaats contact opnemen met de Economische Inspectie, want dit is duidelijk een ...

Naar aanleiding van een aanslepend probleem met een bij Krefel aangekocht koelkast kreeg ik volgend ...
Dan neemt u best contact op met de Economische Inspectie. De verkoper dient enkel in te staan ...

Consumenteninfo
Nieuw platform voor informatie over zoetstoffen
De VIWF (sectorvereniging van de Belgische water- en frisdrankindustrie) heeft een platform voor informatie over de zoetstoffen in het leven geroepen. ...
Weggooien is out, herstellen is in!
Wat te doen met een radio of een broodrooster die niet meer werkt? Of met een fiets waarvan het wiel verbogen is? Of met een trui met gaten? Gooi je ...
Verder lezen
Neem gratis een abonnement
Juist / Fout
Vergelijkende reclame is altijd verboden.

Juist - Fout