Review: Hoverboard

Het leek even de nieuwste trend van deze zomer te worden, maar uiteindelijk is het toch niet echt doorgebroken: een hoverboard.

Je hebt het vast wel al eens gezien: iemand die zich verplaatst met een hoverboard. Voor mij blijft het nog altijd een grappig zicht wanneer je er iemand ziet opstaan en zich vooruit beweegt. Je staat eigenlijk stil terwijl je beweegt.

Via een wedstrijd heb ik enkele weken geleden een hoveboard gewonnen. Het was de basisversie, waarmee ik bedoel dat het de versie was zonder ingebouwde MP3-speler. Ja, die bestaat ook! Dan kun je door de winkelstraten rijden terwijl je favoriete liedje door de boxen van je hoverboard weergalmt. Persoonlijk niet echt iets voor mij, zo opvallen.

Ik had dus de gewone versie van zo’n hoverboard in mijn bezit. Toen ik de doos opende zag het er veel groter uit dan op de afbeeldingen op het internet. Bovendien woog het ook redelijk zwaar, zo’n 12 kg. Bij de hoverboard zat er ook een oplader om het board op te laden indien nodig. Verder zaten er geen andere accessoires in de doos, vrij eenvoudig dus.

Eerste gebruik is niet eenvoudig

Ook het gebruik van de hoverboard leek mij, afgaand op de filmpjes die ik zag op YouTube, vrij eenvoudig. Maar de realiteit was echter anders. Wanneer je voor de eerste keer op de hoverboard staat, vraag je best aan iemand om je te ondersteunen. Het is namelijk nogal moeilijk om meteen het juiste evenwicht te vinden. Van zodra je iets te veel naar voor leunt, dan gaat je board vooruit. Leun je iets te veel naar achter, dan gaat je board achteruit. Hetzelfde voor de richtingen links en rechts.

Je leert het snel

Na het eerste gebruik leer je echter snel de handelingen en bewegingen die je moet uitvoeren om je met je hoverboard te verplaatsen. Op zich is het een handig transportmiddel waarmee je ongeveer 12 kilometer per uur kunt rijden. Toch denk ik niet dat de hoverboard een enorm succes zal zijn. De drempel om met een hoverboard ergens rond te rijden lijkt me net iets te hoog. Vooral omdat het redelijk opvalt.