Review: vastgoed zoeken online

Een tijdje terug was ik nog volop op zoek naar een appartement in Limburg. Dat kon je lezen in één van mijn vorige blogberichten. Vandaag, enkele maanden later, heb ik gelukkig een appartement gevonden en ben ik ook volledig geïnstalleerd. Ondanks het feit dat ik reeds een appartement gevonden heb, blijf ik toch regelmatig de verschillende immowebsites en vastgoedwebsites afschuimen, waarschijnlijk gewoon uit nieuwsgierigheid dan denk ik. Mijn interesse in vastgoed is er wel al langer dan vandaag. Ik vond het vroeger ook al leuk om zelf de schatting te maken van huizen die ik te koop zag staan en om vervolgens de werkelijke verkoopprijs op te zoeken.

Tijdens mijn zoektocht naar een appartement heb ik heel wat verschillende websites bezocht om het ideale appartement te vinden. Al snel merkte ik dat ik heel vaak bepaalde websites bewust links liet liggen, en bepaalde websites bij m’n bladwijzers had toegevoegd. Sommige websites waren immers een stuk interessanter dan de andere of gewoon leuker om te bezoeken. Persoonlijk vind ik dit, zeker tijdens een zoektocht naar een appartement of een huis, zeer belangrijk. Daarom geef ik alvast m’n mening over enkele van die websites die ik toen bezocht heb, zodat jullie, de lezers van dit artikel, min of meer weten welke website je zeker moet bezoeken en welke website je beter vermijdt.

Track.be

Het vastgoedaanbod is de laatste jaren enorm uitgebreid. Doordat ik regelmatig het internet afzoek naar huizen en appartementen, merkte ik dat er heel wat nieuwe vastgoedprojecten bijgekomen zijn. Een leuke website die je een handig overzicht biedt van alle vastgoedprojecten in België en ook in andere Europese landen is Track.be. Je ziet er meteen relevante informatie, enkele leuke foto’s en het minimumbudget waarover je moet beschikken om te kunnen investeren.

Zimmo.be

De website van Zimmo.be is onlangs grondig vernieuwd. De website is nu opgemaakt naar het beeld van verschillende andere, gelijkaardige websites waarbij je op de homepagina een zoekopdracht kunt invoeren en zo eigenlijk meteen het pand kan vinden dat voldoet aan jouw eisen. Toch blijf ik deze website redelijk druk vinden. Het vastgoedaanbod van Zimmo.be is echter wel enorm uitgebreid.

Realo

Toen Realo geïntroduceerd werd, was er heel wat commotie in de media over het concept van Realo. De website zou de privacy van de gebruikers schenden en zou gegevens publiceren die eigenlijk niet gepubliceerd mogen worden. Maar in alle eerlijkheid moet ik toegeven dat Realo één van de websites is die ik tussen mijn favorieten gezet heb. Het zijn net de bijkomende gegevens die je over een straat, een wijk of een buurt te zien krijgt die Realo zo interessant maken.

Dewaele.com

De website van Dewaele.com, een gekend vastgoedkantoor in West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Brussel mag zeker en vast ook gezien worden. Ik heb deze website in dit lijstje opgenomen omdat heel wat vastgoedkantoren niet beschikken over een mooie website waar je als bezoeker het vastgoedaanbod kunt raadplegen. Dewaele doet dit wel, en met succes. De website is gebruiksvriendelijk, eenvoudig en zeer overzichtelijk. In no-time vind je er het pand van je dromen.

Immoweb.be

De website van Immoweb.be was één van de eerste vastgoedwebsites in België, zo niet de allereerste. Het aanbod van Immoweb is werkelijk enorm. Het leuke is dat de website beschikbaar is in drie verschillende talen: Nederlands, Frans en Engels. Op die manier kan zowat iedereen die op zoek is naar een huis of een appartement de website van Immoweb raadplegen. Ondanks het enorme aanbod zal ik Immoweb.be toch niet opslaan bij m’n favoriete vastgoedsites. De lay-out van de website vind ik net iets te druk.