Plopsaqua: dé plek voor echte waterratten

Naast de reviews en recensies over elektronica en webshops die ik regelmatig op mijn blog neerpen, besloot ik vandaag om eens een review te schrijven over helemaal iets anders. Enkele dagen terug bracht ik samen met enkele vrienden een bezoek aan Plopsaqua.

De reden van ons bezoek was eigenlijk een filmpje dat we gezien hadden over Plopsaqua op YouTube. In het filmpje is te zien hoe de populaire attractie Sky Drop uitgetest wordt. Door dit filmpje waren zowel mijn vrienden als ikzelf erg nieuwsgierig om deze attractie ook eens uit te testen.

Bezoek aan Plopsaqua in de kerstvakantie

Toegegeven, het waren vooral mijn vrienden die erg overtuigd waren om deze attractie en de andere attracties in Plopsaqua eens uit te testen. Ik was vooral wat weigerachtig omdat het volop kerstvakantie was en dus wat vreesde voor een overvloed aan volk. Eens we aangekomen waren in De Panne, bleek mijn vrees volledig onterecht te zijn. Zowel op de parking als aan de ingang van Plopsaqua viel het zeer goed mee. Het park is duidelijk voorzien op een grote toeloop van volk, waardoor alles zeer vlot verloopt.

Ideale omstandigheden om te zwemmen (en te ravotten)

Voor iemand die erg van water houdt, is Plopsaqua wel echt the place to be. Vooral in de winter, als het buiten erg koud is, is het erg aangenaam vertoeven in het water van Plopsaqua. De temperatuur van het water was zoals het hoort, lekker warm. Want geloof me, als het koud is krijg je mij met geen stokken in het water, en al zeker niet op een koude winterdag. Geen al te grote drukte en lekker warm water, ideale omstandigheden dus om alle attracties van Plopsaqua eens uit te testen.

De attracties (ja, ook de Sky Drop!)

We waren dus naar Plopsaqua gekomen om de fameuze attractie Sky Drop uit te testen. Toch besloten we om eerst enkele andere attracties uit te testen. De disco slide bijvoorbeeld is een erg leuke attractie. Deze bestaat uit een glijbaan waarbij er water, licht en muziek komt kijken. Een erg leuke glijbaan, die bovendien ook wel redelijk snel gaat. Even bekomen van de Disco Slide kun je in de sauna of wat ook erg leuk is, is het buitenbad. Ook in de wintermaanden is het buitenbad geopend en kun je er vertoeven in heerlijk warm water, terwijl het buiten koud is: heerlijk!

Eindelijk was het dan zover: de Sky Drop: de attractie waar iedereen naar uitkeek. De Sky Drop is een soort van capsule waar je moet instaan en waarbij je vervolgens 20 meter naar beneden valt, doordat het luik waar je opstaat plots openvalt. Mooi meegenomen terwijl je staat te wachten om naar beneden te vallen, is het uitzicht over het park Plopsaland. De SkyDrop is pas open sinds vorig jaar, maar is nu al één van mijn favoriete attracties. De adrenalinestoot die je krijgt wanneer het luik onder je voeten opengaat en je naar beneden valt is super spannend. Daarvoor breng je een bezoek aan een pretpark, vind ik persoonlijk.

Extra tip

Meer informatie over Plopsaqua vind je eenvoudig op het internet. Ook de tickets kun je snel, eenvoudig en vooral voordelig online bestellen. Check zeker ook voor je vertrekt snel even de openingsuren op de website van Plopsaqua, zodat je ter plekke niet voor een onaangename verrassing komt te staan.

In België zijn er nog heel wat andere subtropische zwembad. Een handig overzicht van alle subtropische zwembaden in ons land vind je hier.