Getest: Apple MacBook Air 13 inch

Een tijdje terug, ongeveer een goede maand geleden, heb ik m’n oude computer vervangen door een gloednieuwe MacBook Air 13 inch. Daarvoor had ik een Acer die na ongeveer 10 minuten nog niet opgestart was en waarvan het enorm lang duurde om een programma te openen, laat staan om er deftig mee te kunnen werken. Kortom, m’n Acer had al redelijk wat dienstjaren achter de rug en had dus z’n beste tijd wel gehad. Hoog tijd voor een nieuwe: de Macbook Air 13 inch van Apple.

Waarom een MacBook?

Ondanks het feit dat ik altijd al met Windows gewerkt heb, is de keuze voor een computer van het merk Apple toch eenvoudig te verklaren. Zelf ben ik al enkele jaren in het bezit van een iPhone (ik heb er ondertussen al drie gehad!), waardoor ik eigenlijk een beetje de Applemicrobe te pakken heb. De snelheid waarmee je kunt werken, het design en de gebruiksvriendelijkheid van de producten die Apple op de markt brengt, maken van mij een tevreden klant. Vandaar dat ik nu ook gekozen heb voor een computer van Apple.

Prachtig design

Zoals ik eerder al vertelde, spreekt vooral het design van de Apple producten mij enorm aan. Wanneer je vroeger een laptop kocht was het bijna jammer dat hij ergens in je huis stond, omdat hij gewoon niet echt complementair was met de rest van het interieur. Sinds de komst van Apple is het design van computers volledig veranderd. Niet alleen de MacBooks, maar ook de iMacs hebben een super strak design dat je interieur zelfs ten goede komt. Zeker een MacBook Air, die (in gesloten stand) ongeveer 1 centimeter dik is, is werkelijk een pareltje.

Enorm gebruiksvriendelijk

Doordat ik al langer in het bezit van een iPhone, wist ik dat de gebruiksvriendelijkheid van de producten die Apple op de markt brengt ongelofelijk is. Dit ervaar ik nu ook bij mijn MacBook. In vergelijking met Windows lijkt alles een stuk simpeler en vooral ook een stuk logischer. Toetsencombinaties, de positie van de toetsen op het toetsenbord, de interface van de software, de snelkoppelingen, de icoontjes, … Het lijkt wel of MacBook op maat gemaakt is voor mij.

Super snel

Maar, en dit vind ik nog altijd het belangrijkste, de snelheid waarmee je kan werken op een MacBook Air verbaast mij nog elke dag. Door de SSD harde schijf gebeuren alle handelingen in een oogopslag, zo snel is hij. Opstarten, afsluiten, opslaan, afspelen, downloaden, … Alles gebeurt super snel.

Eén klein minpuntje

Als ik dan toch één klein minpunt moet opnoemen, dan is het de aankoopprijs. Jammer genoeg kost een MacBook Air 13 inch al gauw 1.000 euro, wat ik redelijk veel vind voor een laptop. Maar als je alle troeven opsomt, dan lijkt de prijs toch weer logisch.