Op zoek naar een appartement in Limburg

Eind vorig jaar, in de periode tussen Kerst en Nieuwjaar, besloot ik om het ouderlijk huis te verlaten en samen met te investeren in een appartement. Doordat ik al een tijdje afgestudeerd ben en momenteel vast werk heb, en m’n vriend in dezelfde situatie zit, was dit voor ons het ideale moment. Bovendien zijn we ook al een ruime tijd samen, waardoor we de stap naar alleen wonen wel wilden zetten. Aan tafel tijdens het diner op Oudejaarsavond was dit trouwens één van onze voornemens: het komende jaar samen wonen in ons eigen appartement.

Dus gingen we begin januari al meteen op zoek naar een leuk appartement in Limburg. Zoals iedereen wellicht doet in het begin van z’n zoektocht naar een huis of een appartement startten we onze zoektocht op het internet. We zochten naar appartementen op verschillende gekende immowebsites zoals Immoweb, Vlan, Realo en nog heel wat andere websites van lokale immokantoren in Limburg.

Na ongeveer een goede maand evalueerden we onze zoektocht en kwamen we tot de vaststelling dat we nog niks gevonden hadden, terwijl het aanbod toch redelijk groot bleek te zijn. Misschien wel iets te groot. Bovendien kregen we van vrienden te horen dat ze een appartement gekocht hadden in Limburg, terwijl wij dat op geen enkele immowebsite gezien hadden. Het bleek voor ons dus moeilijk om het overzicht te bewaren en om elke dag opnieuw de nieuwe zoekertjes te vinden.

Eerste gesprek met immokantoor

Van die vrienden kregen we de tip om eens langs te gaan bij een immokantoor om er uit te leggen naar wat we precies op zoek waren, en wat onze vereisten waren. Al snel kwamen we uit bij een immokantoor uit Hasselt: Immo Top Invest. Na ons eerste gesprek vroegen we ons zelf af of het eigenlijk wel nodig was om beroep te doen op een immokantoor. Alle dingen die we net hadden verteld kunnen we toch ook gewoon zelf zoeken?

Verrast door de zoekresultaten

Maar al snel moesten we die mening herzien. Ongeveer een tweetal weken na dat eerste gesprek kregen we enkele appartementen voorgesteld die echt volledig aansloten bij datgene wat we besproken hadden. Zowel mijn vriend als ikzelf waren verrast dat het gesprek van twee weken terug meteen al resultaat opgeleverd had. Sterker nog: het appartement waar we nu sinds een goede maand wonen stond tussen die zoekresultaten.

Doordat de mensen van Immo Top Invest de tijd namen om naar onze voorkeuren te luisteren wonen we nu in een appartement waar ik nog vele jaren hoop te wonen.