Email : Password :
Info van de dag :
Recent bezochte linken
Projectoproep Duurzame wijken 2012

De wakkere consument - Duurzame Consumptie
Datum : 01-03-2012
Share
oivo-crioc
Het is weer zover! Uw wijk kan er helemaal anders gaan uitzien ! Ze kan aangenamer om wonen, milieuvriendelijker en solidairder worden. Hoe ? Door deel te nemen aan de projectoproep "Duurzame wijken" van Leefmilieu Brussel!

Energie besparen thuis, op het werk en op school, solidariteit tussen de burgers en de wijken, een ontwikkelingsplan voor uw wijk, nieuwe ontmoetingsplekken, regenwater voor een zachter wasgoed, groenere en kindvriendelijke straten, uitrustingen voor fietsers, zuiverdere lucht, een biomand voor gezonde voeding, een aankoopcollectief, kookateliers, meer fietsen en minder auto's, minder vervuiling, … Dat is allemaal mogelijk in uw buurt dankzij de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Concreet

De geselecteerde wijken kunnen rekenen op tal van voordelen om hun prioriteiten te omschrijven en een collectieve dynamiek in gang te zetten om ze te doen evolueren: begeleiding door een specialist die ter beschikking wordt gesteld door Leefmilieu Brussel, organisatie in de wijk van thema-acties, technische en financiële ondersteuning (15000 euro) voor projecten van gemeenschappelijk belang (bijv. aanplantingen, fietsenstallingen, collectief composteren, videoreportage, studiereis...), een krantje en een internetnetwerk van duurzame wijken.

De Duurzame wijken zijn ondertussen aan hun 4e editie toe! Vijftien wijken in het Brussels Gewest zijn al meegestapt in het experiment en hebben een project opgezet. Vandaag vormen ze het Netwerk Duurzame wijken.

In 2012 zullen 5 nieuwe wijken worden geselecteerd. Ze zullen professionele begeleiding genieten, net als een subsidie van 15000 euro voor de verwezenlijking van die projecten van collectief belang.

En waarom zou u niet, samen met de andere buren en buurtactoren, de handen in elkaar slaan en ons een project voor een duurzame wijk voorleggen!?

Hoe deelnemen?

Om deel te nemen aan de projectoproep moeten de inwoners samenkomen en partners zoeken (in hoofdzaak hun gemeente, maar ook bijvoorbeeld winkeliers, verenigingen, bedrijven, scholen, gewestelijke administraties, …) en vóór 7 mei 2012 een gemotiveerde kandidatuur indienen bij Leefmilieu Brussel. De acties die in het project worden voorgesteld, moeten uiteraard de hele gemeenschap dienen en passen in het kader van duurzame ontwikkeling.

Voor meer info en om het kandidatuurformulier te downloaden:
www.leefmilieubrussel.be
Tel. 02/775.75.75

Voorkeurthema's
Banken Claim CONSUMENTENBEDROG Consumptie Consumptiebarometer Cultuur CRISIS DIEETTEAM Distributie Duurzame Consumptie ETEN Feesten Financiele Diensten Gezondheid Handelspraktijken HOBBY GEZINSKORF Hygiene INTERNET Jongeren Consumenten KOOPKRACHT Label Marketing News N.TECHNOLOGIE Openbare Diensten PRIJS Recht van de consumenten Senioren SOLDEN Speelgoed SPEL Telecoms Veiligheid VERDIENEN Verslaving VERZEKERINGEN VOEDING Vrije Tijd WATER Woning
Beeld van de dag
Het cijfer
19 000 Uit de Europese ongevallendatabase blijkt dat in de Europese Unie elk jaar ongeveer 19 000 kinderen jonger dan 14 jaar kwetsuren oplopen door stapelbedden.
Veel ongelukken met producten voor kinderen kunnen vermeden worden
Verder lezen
Forum over consumptie
Mij ouders kochten deze week bij mediamarkt een wasmachine van aeg met 150€ eco korting! Vrijdag ...
De wet zegt duidelijk dat ten laatste op het ogenblik van het sluiten van de overeenkosmt de ...

Ik heb een Samsung Galaxy Note gekocht in November 2012. Nu gaat hij niet meer aan omdat hij niet ...
Na het verstrijken van de eerste zes maanden van de garantieperiode moet u als consument zelf het ...

Consumenteninfo
Wat is entomofagie?
Deze wetenschappelijk klinkende term dekt een hele lading van wriemelende beestjes met 6 poten die almaar meer de weg naar ons bord vinden. Maar ...
Algemene verkoopsvoorwaarden: de gebruiksaanwijzing van uw contract!
De algemene verkoopsvoorwaarden zijn de kleine lettertjes, heel onaantrekkelijk om te zien, op de achterkant van uw factuur. Ze zijn niettemin zeer ...
Verder lezen
Neem gratis een abonnement
Juist / Fout
Wanneer een consument een verbruikskrediet afsluit, geldt er geen bedenktijd.

Juist - Fout